Ändra storlek på DWG och PDF undrrlag.

Tips&Trix 191101
Supportfrågor kring skalning av underlag i modell har gjort att vi skapat ett dokument som redovisar hur ni får ett DWG eller PDF (Bild) underlag att få rätt storlek. Projektering skall ske i skala 1:1, Det är i utskriften som Ritningsramen och modellen får ett skalförhållande. typ. 1:50.

Låsta DWG filer.

Hantering av låsta CAD Point-filer
Under 1990 och 2000 talet skapades hundratusentals CAD-filer med CAD Point-applikationer. Dessa kunde bara ändras om man hade CAD Point-licens installerad. När CAD Point AB köptes av CAD-Q och utvecklingen flyttade till USA lämnades alla låsta filer till sitt öde. Flertalet att dessa ligger säkert fortfarande låsa på en hårddisk någonstans.

Hantering av Låsta MagiCAD-filer
Samma visa som på 90-talet upprepar sig på 2000-talet och framåt. Filer produceras låsta för redigering utan speciella program. Installationerna lever längre än programutvecklares varaktighet. Progman OY som utvecklat MagiCAD har skapat en gratis variant MagiCAD Object Enabler som möjliggör redigering och innehåller funktionen MagiExplode. Detta kommer att fungera så länge Progman OY utvecklar detta tilläggsprogram. Men hur gör man utan detta program? Låset för redigering ligger i AutoCAD filen DWG.

Videon visar hur man enkelt låser upp en fil så att den kan användas idag.
 

Koppla Extrena referenser.

Filmen visar hur du enkelt kopplar en hur modell till en El modell.

Penninställning för snygga utskrifter

Filmen visar hur du får fina utskrifter. CAD modell kan på skärmen vara tydlig men hur skapar jag en tydlig ritning?.
Genom att styra linjers bredd i penninställningarna blir dina PDF och Pappersrritningar lätta att läsa genom att bakgrunden skrivs med tunna linjer och det som skall framhävas skriv med bredare linjer.