2020-11-01 CADdirekt version 1.
All support för CADdirekt VVS, CADdirekt BRAND, CADdirekt  EL och CADdirekt TELE av första utgåvan har nu upphört. CADdirekt hänvisar till version 2 av samma produkt.

Detta meddelande har gått ut i mail till samtliga licens innehavare för ovanstående produkter.

Hur uppgraderar man till ver 2. och vad kostar det.
Samtliga CADdirekt produter kan installaras på flera versioner av
progeCAD 2018-2020
BricsCAD V16-V20
AutoCAD 2016-2021

gå till respektive produkts sida, fyll i användaruppgifter och klicka på skicka. Nedladdningssidan visa. ladda hem installationsfilen och påbörja installation. Gamla versionen ersätts. 

CADdirekt har slutat med köplicenser och tillhanda håller nu bara hyrlicenser. Fördelen med hyrlicenser är att ni kan öka eller minska antalet aktiva licenser efter arbetsbelastning. Samt att kostnaden minskar med ca 1600 Kr beräknat över en period om 3 år och att ni alltid har tillgång till den senaste version av CADdirekt.  

//CADdirekt
 

2020-03-20. CADdirekt för Bluebeam.
CADdirekt med lättanvända verktyg för plattformen Bluebeam.

BRANDLARM
BRANDSKYDD
SÄKERHET

Under produkter kan ni läsa mer...
CADdirekt för Bluebeam

//CADdirekt

CADdirekt på Nordbygg 2020.

Nordbygg är framflyttat. Vi återkommer med mer informatin.

Vi genomför privata demonstrationer med Teamviewer. från 30-45 minuter. 

Väl mött
CADdirekt

CAD POINT läggs ner..

Vi på CADdirekt vill tacka Magnus Peterson, CAD Point  AB (Reell Point) som sedan mitten av 80-talet utvecklat användarvänliga CAD applikationer inom Arkitet, Konstruktion, EL och VVS. 2019 kom beskedet att utvecklingen läggs ner.

CADdirekt välkomnar alla som jobbat med POINT LT till våra projekteringsverktyg.

Mvh
Patrik Barkman, CADdirekt  

CADdirekt har i samarbete med SIS (TK269) arbetat fram en grafisk struktur för att på ett enhetligt sätt redovisa brandskyddet i all typ av dokumentation. Det finns en rad regelverk redan som beskriver hur branritning ( OR/SR styrs av SBF 1021) utrymningsritningar (SS 2875) Arbetsmiljöritningar.

Det som inte förekom in något regelverk var brandcellgränser, att brandcellen skulle redovisa var angivet men hur den grafiskt skulle se ut angavs inte. När utseendet inte var reglerat har var och en som haft behov av att rita in en brandcell gjor detta efter eget tycke och smak.

Utgångspunkten i detta arbete med brandritningar och brancellsgränser var att:
- Brandskyddet skall vara lätt att tolka på utskiven ritning.
- Brandskyddet som beskrivs med en brandcellsgräns ligger i en byggnadsdel och skall inte täcka byggnadsobjektet.
- Möjligheten att redovisa branskyddet skall inte vara kopplat till ett speciellt program. 

Vi har testat den grafiska redovisningen i en rad olika CAD program. 10 st olika CAD program med stöd för DWG. Revit, ArchiCAD, Microstation. I alla tester fick vi 100%-igt resultat för redovisningen.

Uppdateringen av BH90 Del 2 4.25 publicerades Hösten 2015.  

 

Läs hela inlägget »

Svensk Ventilation, Britta Permats och CADdirekt, Patrik Barkman har 2015 undertecknat ett samarbetsavtal. Avtalet ger alla medlemmar i Svensk Ventilation en möjlighet att köpa CADdirekt produkter till ett förmånligt pris. CADdirekt VVS skall även ingå som en del i VVS utbildningar som drivs i Svensk Ventilations regi. 
För elever som skall läras sig att projektera VVS passar CADdirekt VVS riktigt bra. Projektören  måste helatiden själv tänka och beräkna för att systemen skall konstrueras på bästa sätt. Så byggs kännsla för dimensioner och flöde upp.

CADdirekt är mycket glada för att få förtroendet att varar med rusta Sverige med nya duktiga VVS projektörer.

Läs hela inlägget »

Många har ritat med AutoVVS och AutoEL från mitten av 90 talet och har saknat utveckling av dessa verktyg. Ni har hört av ser och fråga om CADdirekt kommer på AutoCAD LT. CADdirket antog utmaningen att med bibehållen funktionallitet och arbetsflöde skapa CADdirekt för LT. 

- Självklart ville vi ha med Inställningsdialogen, den som gör att tekniksystemen blir lätta att följa och hjälpertill med engenkontroll att systemen kopplas rätt. 
- 100% DWG.. dvs. att en ritning skall obehindrat kunna flyttas mellan CAD program och versioner med bibehållen information.
- Att få testa programmen i 30 dagars innan köp känns självklar för oss.
- Fler typer av licenslösningar. AutoCAD LT kan hyras 1, 2 eller 3 år. CADdirekt LT kan hyras med samma löptid som AutoCAD LT eller Köpas som vanligt. 
 
Läs mer om AutoCAD LT alternativet under respektive produkt.

Läs hela inlägget »

Applikationerna CADdirekt TELE och ProgeCAD är utvalda av EUU för en 2-dagars utbildning inom teleregistrering och dokumentering.

CADdirekt TELE hanterar både gällande och gamla standarden beroende på kundens behov och önskemål. Gamla projekt kan fortsätta i den gamla standarden (SS 455 12 00-38) medan nya projekt ska dokumenteras i gällande standard (SS 455 12 01).  

CADdirekt TELE är utvecklad med fokus på teledokumentering men har även kraftfulla verktyg för upprättande av installationsritningar inom Tele, Data, Säkerhet samt Brand. Detta gör att du kan skapa all nödvändig dokumentation med ett program med funktioner som sparar tid och pengar.

Kurs finns på EUU:s hemsida, http://www.euu.se/kurser/registrering_med_caddirekt_tele-710

Mer information om programmen och priser finns här på CADdirekts produktsida.

Läs hela inlägget »
Etiketter: teleregistrering

EUU håller nu kurser i CAD och projektering med CADdirekt EL och ProgeCAD.

Detta är en grundläggande utbildning för dig som vill dokumentera dina egna jobb på ett proffsigt sätt och kunna lämna snygga relationshandlingar efter dig.

CADdirekt EL tillsammans med ProgeCAD är ger dig en produkt som är överlägsen i pris och funktion. Du kan rita allt du behöver inom el men slipper årliga, dyra prenumerationsavgifter.

Kurs finns på EUU:s hemsida, http://www.euu.se/kurser/cad-teknik_caddirekt_el-709

Mer information om programmen och priser finns på http://www.caddirekt.se/

Läs hela inlägget »
Etiketter: cad el progecad euu