CADdirekt TELE.
När ett projekt skapas lägger CADdirekt alla ritningar i samma mapp/folder. I databasen har en absolut sökväg till ritningen sparats. Ett fletal användare har efter projektets avslutande flytta projektmappen till en lagringsmapp på en server. När man sen vill jobba lite i projektet har projektet öppnats på den nya platsen. I projektdatabasen stämmer nu inte sökvägen till ritningen.  Vilket resulterar i att filen ej går att öppna.
En ny version av CADdirekt TELE är nu klar som avhjälpa detta. Dock kvarstår kravet att projektdatabas samt ritningar/DWG skall ligga i samma mapp/folder. Vi har även lagt in en kontroll av de dokuent som finns i projektets ritningslista har motsvarande DWG fil i sparad mapp. Saknas en fil/filer  kommer en lista fram som redovisa vilka filer som saknas. De saknade filerna kan antingen tasbort från listan eller så har användaren möjlighet att se vilka filer som skall letas rätt på och läggas in i mappen.

Vi tackar er användare som har gjort oss uppmärksamma på hur vi kan utveckla CADdirekt TELE till ett bättre och mer användavänligt program.

Vi hoppas att detta skall underlätta pågående och framtida projektering med CADdirekt TELE.
Vi kommer att skicka ut ett meddelande till alla som har en licens för CADdirekt TELE när uppdatering är tillgänglig.

MVH
CADdirekt Support.

Säkerheten i registreringsdatabasen har uppgraderats. Alla installationsfiler som nedladdats/installerats före 2015-10-10 kommer att ge ett felmeddelande vid registrering. Gäller samtliga CADdirekt program.

Åtgärd. Ladda hem en ny installationsfil och utför en ny installation.
Installationsfil hämtas under menyval Produkter. Välj önskad CADdirekt-produkt. Fyll i uppgifter i fälten och skicka formuläret..Klicka på exe-filen nedladdning startar automatiskt. Efter nedladdning klicka på installationsfilen. Ny installation skriver över din nuvarande installation.

Nu kommer registrering kunna genomföras! CADdirekt ber om ursäkt för besvär som detta orsakat!

// CADdirekt Support, Patrik Barkman

Har ni en CADdirekt applikation installerad på progeCAD, börja då med att avinstallera den innan ni avinstallerar progeCAD.

Om en progeCAD är registrerad på en dator och man vill flytta licensen till en annan dator så skall programmet avisntalleras från nuvarande dator. Detta gör man via Windows start/program / progeCAD / progeCAD Center.

I programmet som startar, klicka på "Utility" och välj Uninstall.

Nu avinstalleras programmet från datorn och licensen återlämnas till databasen och blir "ledig" för ny installation.

Om ni har en tidigare version än den senaste så sök på hårddisken efter installationsfiler exempelvis pcad2014proeng.exe och ta med den till den nya datorn.

Sedan är det bara att köra installationsprogrammet och registrera licensen enligt instruktioner från installationsprogrammet.

// CADdirekt Support, Patrik Barkman

Att flytta CADdirekt licens till annan dator är utförligt beskrivet i manualen som ni kan öppna från rullgardinsmenyn. "Hjälpfil"
Läs i innehållsförteckningen vilen sida som detta ä beskrivet. Följ anvisningarna.

// CADdirekt Support, Patrik Barkman

Dialogruta med denna tex kommer upp: "Det gick inte att upprätta en förtroenderelation mellan den här arbetsstationen och den primära domänen."

Spontant kändes det som något som skulle kunna hända ifall datorn inte varit i kontakt med domänen på väldigt länge. Det vet jag dock att datorerna varit i våra fall. Skulle även kunna vara någon tidsdiff, men klockorna är synkade på servrar och klienter.

Vi har tagit ur datorn och domänen och sedan joinat igen och sen har det funkat. Detta har hänt på 5-10 datorer av ca 800 de senaste 6 månaderna, men mer frekvent de senaste veckorna.

//Humle

Jag har 2008 R2-domän med W7-klienter och fått detta ett antal ggr. Då har det alltid berott på att vi installerat en dator med ett datornamn som redan fanns i AD:t innan.
Resultatet blir att den nya datorn kommer att få ett fungerande dator-konto när den installeras, medans den "gamla" datorn med samma namn inte längre har något fungerande dator-konto.

Lösning: Byt namn på den gamla datorn och ut och in i domänen.

//Micke

Texter hämtad från:
http://www.itproffs.se/index.php?/topic/35451-det-gick-inte-att-uppratta-en-fortroenderelation-mellan-den-har-arbetsstationen-och-den-primara-domanen

• Markera installationsfilen.
  • Högerklicka på Installationsfilen och välj "Kör som administratör..."

Kvarstår installationsproblemet kontakta administratören och öka rättigheterna för installation.

Hantering av låsta CAD Point-filer
Under 1990 och 2000 talet skapades hundratusentals CAD-filer med CAD Point-applikationer. Dessa kunde bara ändras om man hade CAD Point-licens installerad. När CAD Point AB köptes av CAD-Q och utvecklingen flyttade till USA lämnades alla låsta filer till sitt öde. Flertalet att dessa ligger säkert fortfarande låsa på en hårddisk någonstans.

Hur låser man upp en fil så att den kan användas idag? Här beskriver vi två tillvägagångssätt att lösa problemet.

Vägen via progeCAD:

• Öppna filen i progeCAD. Kopiera hela ritningen, kontrollera baspunkten för ritningen. Placera kopian på en känd punkt utifrån baspunkten, 100.000 enheter åt något håll. Alla delar i kopian är nu redigerbara.
  • För att skapa en helt egen fil markera hela kopian använd Drag&Drop funktionen och dra informationen till en annan öppen fil eller spara som ett wblock.

Vägen via Revit:

• I Revit kopplar man filen med Import CAD och sedan Exportera till CAD.
  • Öppna filen i ett CAD-program. Nu är det som exporterades ett block. Explodera blocket och alla delar är nu redigerbara.

Hantering av Låsta MagiCAD-filer
Samma visa som på 90-talet upprepar sig på 2000-talet och framåt. Filer produceras låsta för redigering utan speciella program. Installationerna lever längre än programutvecklares varaktighet. Progman OY som utvecklat MagiCAD har skapat en gratis variant MagiCAD Object Enabler som möjliggör redigering och innehåller funktionen MagiExplode. Detta kommer att fungera så länge Progman OY utvecklar detta tilläggsprogram. Men hur gör man utan detta program? Låset för redigering ligger i AutoCAD filen DWG.

Vägen via progeCAD:

• Vi har testat att öppna filen i en programmet progeCAD 2014 som jobbar 100% i DWG-filformat. Originalobjekten i filen är fortfarande låsta för redigering men att ta en kopia av alla objekt är helt tillåtet.
  • Kopiera alla objekt. Placera kopian med ett känt avstånd från originalet. Gör ett wblock av de kopierade objekten eller kopiera med baspunkt och klistra in objekten i en annan fil.

Vägen via Revit:

• I Revit kan kopplar man filen med Import CAD och sen Exportera till CAD.
  • Öppna sedan filen i ett CAD-program. Nu är det som exporterades ett block. Explodera blocket och alla delar är nu redigerbara.
Lycka till!