Problem vi installation

Dialogruta med denna tex kommer upp: "Det gick inte att upprätta en förtroenderelation mellan den här arbetsstationen och den primära domänen."

Spontant kändes det som något som skulle kunna hända ifall datorn inte varit i kontakt med domänen på väldigt länge. Det vet jag dock att datorerna varit i våra fall. Skulle även kunna vara någon tidsdiff, men klockorna är synkade på servrar och klienter.

Vi har tagit ur datorn och domänen och sedan joinat igen och sen har det funkat. Detta har hänt på 5-10 datorer av ca 800 de senaste 6 månaderna, men mer frekvent de senaste veckorna.

//Humle


Jag har 2008 R2-domän med W7-klienter och fått detta ett antal ggr. Då har det alltid berott på att vi installerat en dator med ett datornamn som redan fanns i AD:t innan.
Resultatet blir att den nya datorn kommer att få ett fungerande dator-konto när den installeras, medans den "gamla" datorn med samma namn inte längre har något fungerande dator-konto.

Lösning: Byt namn på den gamla datorn och ut och in i domänen.

//Micke

Texter hämtad från:
http://www.itproffs.se/index.php?/topic/35451-det-gick-inte-att-uppratta-en-fortroenderelation-mellan-den-har-arbetsstationen-och-den-primara-domanen